Privacy Policy Cookie Policy

Forum

Είναι ασφαλής επέμβ...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Είναι ασφαλής επέμβαση η θυρεοειδεκτομή;

2 Δημοσιεύσεις
2 Χρήστες
0 Likes
2,059 Θεάσεις
(@mikaela)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος
Δημοσιεύσεις: 2
Topic starter  

Γεια σας και πάλι, αν μπορεί ένας γιατρός να μου πει περισσότερες πληροφορίες για την θυρεοειδεκτομή γιατί ανησυχώ. Ευχαριστώ πολύ.


   
Παράθεση
Ετικέτες Θέματος
Dr. Apostolou K.
(@dr-apostolou-k)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος
Δημοσιεύσεις: 12
 

Γεια σας!

Η θυρεοειδεκτομή είναι η επέμβαση αφαίρεσης του θυρεοειδούς αδένα και συνηθέστερα αναφέρεται στην ολική θυρεοειδεκτομή (ολική αφαίρεση θυρεοειδούς) και σπανιότερα στην ημι-θυρεοειδεκτομή (αφαίρεση του ενός λοβού του θυρεοειδούς μαζί με τον ισθμό).

Γενικώς, η θυρεοειδεκτομή αποτελεί μία ιδιαίτερη και λεπτή χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της εγγύτητας του θυρεοειδούς αδένα με τα παλίνδρομα λαρυγγικά νεύρα (τα νεύρα των φωνητικών χορδών) και τους παραθυρεοειδείς αδένες.

Συνεπώς, η αφαίρεση του θυρεοειδή απαιτεί εμπειρία και ιδιαίτερη προσοχή για την αναγνώριση και διαφύλαξη τόσο των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων όσο και των παραθυρεοειδών αδένων. Η πραγματοποίηση της, λοιπόν, από έναν χειρουργό εξειδικευμένο στη χειρουργική του θυρεοειδούς εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια της επέμβασης, δίχως κάποια επιπλοκή.

Κατά τα άλλα, η θυρεοειδεκτομή αποτελεί ένα χειρουργείο που δεν απαιτεί ιδιαίτερη νοσηλεία, καθώς οι ασθενείς εξέρχονται από την κλινική την επόμενη ημέρα και επιστρέφουν στο σπίτι τους, χωρίς να έχουν κάποιο πόνο ή να χρειάζονται κάποιο παυσίπονο.

Εάν έχετε κάποια άλλη απορία, θα χαρώ να σας βοηθήσω!

Εξειδικευμένος Χειρουργός Θυρεοειδούς - Παραθυρεοειδών
drapostolou.gr
[email protected]


   
ΑπάντησηΠαράθεση
Μοιράσου: