Privacy Policy Cookie Policy

Forum

Κίνδυνοι και Επιπλο...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Κίνδυνοι και Επιπλοκές μετά από επέμβαση Θυρεοειδούς

2 Δημοσιεύσεις
2 Χρήστες
0 Likes
1,878 Θεάσεις
(@kostantin45)
New Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος
Δημοσιεύσεις: 1
Topic starter  

Γεια σας θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για πιθανές επιπλοκές μετά από επέμβαση στον Θυρεοειδή.


   
Παράθεση
Ετικέτες Θέματος
Dr. Apostolou K.
(@dr-apostolou-k)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος
Δημοσιεύσεις: 12
 

Καλησπέρα σας,

Η αφαίρεση του θυρεοειδή είναι μία λεπτή χειρουργική επέμβαση, που ιδανικά θα πρέπει να εκτελείται από χειρουργό εξειδικευμένο στη χειρουργική του θυρεοειδούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο θυρεοειδής αδένας είναι πολύ κοντά ανατομικά με ευαίσθητες δομές και όργανα του τραχήλου, που περιλαμβάνουν τα παλίνδρομα λαρυγγικά νεύρα (νεύρα των φωνητικών χορδών) και τους παραθυρεοειδείς αδένες.

 

Συνεπώς, η θυρεοειδεκτομή χαρακτηρίζεται από παρενέργειες – επιπλοκές που είναι μοναδικές και περιλαμβάνουν:

  • Την πάρεση, δηλαδή την προσωρινή παύση της λειτουργίας, του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου. Αυτό εκδηλώνεται κλινικά με την εμφάνιση βραχνάδας στη φωνή, η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι παροδική και επανέρχεται μόλις η λειτουργία του νεύρου αποκατασταθεί πλήρως. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η βλάβη του νεύρου ενδέχεται να είναι μόνιμη και ως εκ τούτου να προκαλέσει μία μόνιμη βραχνάδα στη φωνή.
  • Τον μετεγχειρητικό υποπαραθυρεοειδισμό, δηλαδή τη μετεγχειρητική υπολειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων επανέρχεται στο φυσιολογικό μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Κλινικά, οι ασθενείς με μετεγχειρητικό υποπαραθυρεοειδισμό εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα (υπασβεστιαιμία), καθώς και όλα τα συμπτώματα που συνεπάγεται η υπασβεστιαιμία, με κυριότερο αυτό του μουδιάσματος γύρω από τα χείλη του στόματος όπως και των δακτύλων των άκρων.

Οι υπόλοιπες επιπλοκές της θυρεοειδεκτομής είναι πραγματικά εξαιρετικά σπάνιες.

Πέραν όλων αυτών, η αφαίρεση του θυρεοειδούς αποτελεί μία από τις ασφαλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις, εφόσον πραγματοποιείται από κάποιον εξειδικευμένο χειρουργό στη χειρουργική του θυρεοειδούς.

Ελπίζω πραγματικά να σας βοήθησα και να σας έδιωξα ένα κομμάτι του άγχους που συνοδεύει κάθε χειρουργείο. Σε κάθε περίπτωση, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε!!

Εξειδικευμένος Χειρουργός Θυρεοειδούς - Παραθυρεοειδών
drapostolou.gr
[email protected]


   
ΑπάντησηΠαράθεση
Μοιράσου: